Maatwerk

Wij inventariseren eerst uw wensen. Daarna kijken we naar de oriëntatie en de ligging van het dak. Verder kijken we naar de bezonning, ventilatiepijpen, dakkapellen, de schaduw van andere gebouwen en bomen, kortom de ruimte die is er om panelen te plaatsen. 

Zonnepanelen hebben verschillende afmetingen. Over het algemeen geldt dat hoe groter de panelen, hoe hoger de opbrengst maar de kwaliteit van de panelen is ook van belang. Op een dak met relatief weinig ruimte kan het plaatsen van panelen toch een optie zijn als u voor hoog rendement panelen kiest. Ook het dak van een schuur kan een optie zijn.

wensen en

Uitgangspunten

Bij het ontwerp gaan we uit van de volgende uitgangspunten:

  • Esthetisch verantwoorde aantasting
  • Opbrengst minimaal conform berekening
  • Huidig verbruik in kWh/jaar
  • Rekening houden met reinigen (bereikbaarheid panelen)
 
De volgende opties kunnen ook van belang zijn:
  • Zo mogelijk eenvoudig uitbreidbaar systeem
  • Rekening houden met mogelijk extra verbruik vanwege warmtepomp systeem om het gasverbruik te verminderen
  • Rekening houden met laden E-auto
  • Batterij-opslag 
  • Monitoring per panel 
  • Mogelijkheid om van dynamische E-tarieven gebruik te maken

Legplan en prijs

We bepalen de afmetingen, het soort panelen, de bijbehorende ondercontructie en maken een legplan en geven noodzakelijke wijzigingen in de meterkast op. Daarna brengen we de geschatte opbrengst voor u in beeld. U krijgt een totaalprijs en aan de hand van uw huidige energieprijs is dan de terugverdientijd snel uit te rekenen.    

Heeft u meerdere offertes aangevraagd?
Ons advies is kijk niet alleen naar de prijs. Vergelijk zogezegd geen appels met peren, kijk goed wat aangeboden wordt en vergelijk op gelijke onderdelen en uiteraard de kwaliteit. 

 

berekening

Stroomopbrengst

Bij berekeningen houden we rekening met de oriëntatie, de bezonning, de elementen die schaduw kunnen geven en de ruimte die er is om panelen te plaatsen. We zoeken daarbij naar de meest gunstige oplossingen en geven zo een reëel beeld van de mogelijke opbrengst in uw situatie.

Dit is een voorbeeld.
Het schuine dak is georiënteerd op het Zuid-Westen. Dit dak heeft dakkapellen die schaduw geven. Met 12 panelen van 400 Wp is er 4.800 Wp geïnstalleerd. In principe zou dat ca. 3.680 kWh/jaar op moeten kunnen leveren. Bij toepassing van de 370 Wp panelen is de geraamde jaaropbrengst ca. 3.410 kWh/jaar.

Berekening gemaakt met 400 Wp panelen en omvormers
Berekening gemaakt met 370 Wp panelen en omvormers

Interesse in zonnepanelen?

Omdat wij uitsluitend maatwerk leveren willen graag eerst telefonisch contact als u interesse heeft in zonnepanelen. U vertelt ons uw wensen en wij geven aan wat wij wellicht voor u kunnen betekenen. U kunt ook een e-mail sturen naar info@teamb.nl om een belafspraak in te plannen. 

Ik heb interesse en wil graag een belafspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur tijd
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.