CERTIFICATEN

TeamB beschikt over meerdere recente certificaten voor het instaleren van PV systemen en ook voor batterijopslag. Wij maken gebruik van medewerkers die veilig werken en hiervoor getraind zijn.

Pv installatie, dak schuin in opbouw voor 8 panelen. IQ7A omvormers al gemonteerd met kabel.

Enphase Solar PV certificaat

Het betreft een algemeen certificaat voor het installeren van een complete PV installlatie voorzien van Enphase micro omvormers en het installeren van de Envoy management module. Dat kan een ‘standard’ Envoy zijn, of een ‘metered’ Envoy. Bij die laatste installeren we stroomspoelen (CT-spoelen) waarmee het systeem exact weet:

  • hoeveel energie de panelen opwekken,
  • hoeveel energie er wordt ingekocht van het net,
  • hoeveel energie er wordt terug geleverd aan het net.

Bij bijna al onze projecten hebben we de ‘metered Envoy’ geïnstalleerd. Die is voorbereid op batterijopslag. Bovendien kan dat systeem ook zodanig ingesteld worden waardoor er niet wordt geleverd aan het net. De ‘standard Envoy’ rapporteert alleen wat de panelen opwekken. Bij alle systemen ziet u de opbrengst per paneel en omvormer.

Het certificaat

Enphase IQ8 certificaat

IQ8 omvormers volgens de IQ7 serie op in 2022 in NL. Ze vergen een andere installatieprocedure om ervoor te zorgen dat ze het ook gaan doen. Er zijn op dit moment 5 versies in de handel. De MC, AC en HC versies passen wij toe omdat de iets oudere M en + versie niets toevoegen.

De IQ8 serie omvormers kunnen nog niet worden gecombineerd met de IQ7 serie in een installatie. Enphase heeft dat wel toegezegd als ontwikkeling.

De IQ8 omvormers kunnen ook ‘off grid’ werken. Dat vergt extra componenten en is in Nederland minder relevant.

Het certificaat

Plaatje van de 2 verschillende batterijen die Enphase heeft.3kW en 10kW.

Enphase Batterij installatie certificaat

Wanneer we een ‘metered Envoy’ hebben geïnstalleerd, dan is het systeem voorbereid op batterij opslag. Je slaat dan teveel opgewekte energie op om die als de zon onder gaat of wanneer je meer stroom nodig hebt dan wordt opgewekt op dat moment, te gebruiken. Die optie is steeds relevanter, zeker wanneer de salderingsregeling wordt afgeschaft.

Helaas heeft Enphase nog geen oplossing voor 3-fase aansluitingen. De batterijen werken vooralsnog onafhankelijk per fase. Vrijwel nooit is uw stroomgebruik per fase gelijk. Daarom is dit systeem alleen in een 1-fase aansluiting optimaal inzetbaar. We zijn samen met onze leveranciers in discussie met Enphase omdat voor een 3-fasen aansluiting een oplossing moet komen. Intussen onderzoeken we alternatieven van andere leveranciers.

Zonder dit certificaat kan deze installatie niet geactiveerd worden.

Het certificaat

Foto met links de kast met batterijen. Rechts boven de omvormer om van de batterijen 230V te maken. Rechts onder de omvormer om van de PV panelen per string 230V wisselstrom te maken.

SMA Commerciële Opslag

SMA commercial storage is van belang bij grotere PV installaties voor met name bedrijven. Zij kunnen langs deze weg het van het net af afgenomen vermogen beperken en tegelijk meer capaciteit bieden dan het net toelaat voor het opladen van auto’s.

Het bufferen om de netbelasting te reduceren wordt steeds belangrijker en daarom dit certificaat.

Zonder dit certificaat kan deze installatie niet geactiveerd worden.

Het certificaat

Interesse in zonnepanelen of batterijopslag?

Voordat wij een offerte voor u gaan maken willen wij u graag even spreken. U kunt ons uw wensen vertellen. Wij kunnen u aangeven wat wij wellicht voor u kunnen betekenen. U kunt ook een e-mail sturen naar info@teamb.nl om een belafspraak in te plannen.

Ik heb interesse en wil graag een belafspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voorkeur tijd
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.