Zonnepanelen verplicht registreren

Volgens de netbeheerders weten veel consumenten niet dat ze wettelijk verplicht zijn om hun zonnepanelen te registreren. Steeds meer mensen plaatsen zonnepanelen op hun dak. Daardoor wordt op zonnige dagen te veel overtollige energie teruggeleverd aan het net. Niet alle stroom kan dan worden verwerkt waardoor een omvormer van zonnepanelen uit of in storing kan gaan.

Netwerkbeheerders Stedin, Liander en Enexis hebben opnieuw een campagne gestart waarbij ze herhalen dat het belangrijk is om de zonnepanelen te registreren. Dit stelt hen in staat stelt storingen op het stroomnet beter te voorkomen. Ook kunnen netbeheerders zo goed inschatten of en waar uitbreiding of verzwaring van het elektriciteitsnet nodig is.

De campagne verwijst naar de website energieleveren.nl. Daar moet de registratie worden gedaan.

Liander heeft deze video gemaakt.
Klik hier om de video te bekijken